2023!

Navršila se još jedna godina, Srećna Nova 2024! Prošle godine sam zapostavio blog i nisam objavio nijednu priču. Nekoliko sam doduše započeo, ali je sve ostalo na tome, nedovršenom projektu. 

Danas ću vam pričati o prethodnih 365 dana. 

Godine 2023. u Januaru mjesecu, nakon proslavljenih novogodišnjih praznika došlo je vrijeme da rastavim moj novogodišnji studio, kojeg sam sa radošću postavio mjesec dana ranije. 

To je bio zanimljiv projekat, koji se u tom momentu baš i nije isplatio, ali je podstakao razvoj ideja koje su danas krila mog biznisa.

Vrlo brzo nakon toga, poučen poteškoćama na koje sam nabasao, nabavio sam i kišobran sa difuzorom za moj eksterni blic, a nedugo zatim i Ministarstvo ekonomije je raspisao program pomoći, Vaučeri za mlade, na koji sam se prijavio i par mjeseci kasnije kupio moj prvi Full Frame fotoaparat. Kao ljubitelj Nikona i DSLR aparata izbor je spao na D780 aparat i dva objektiva, Nikkor 24-120mm i Nikkor 85mm. 

Naravno, ova novčana injekcija mi nije donijela samo nov aparat, već sam kupio još i stativ, monitor i Mini 3 Pro dron.

Evo i zanimljivog snimka

https://vm.tiktok.com/ZM6u1J6qh/

Prvi veći projekat je bilo fotografisanje košarkaškog ABA Superkupa koji se igrao u velikoj sali Sportskog centra Morača u Podgorici.

To su bila nezaboravna 4 dana provedena na parketu dok se na pola metra od tebe dešava sva akcija, tapkanje lopte, zakucavanja, guranja. 

Na klupi Partizana Željko Obradović vrišti na igrače, evroligaška elita sjedi pored tebe, Budućnost nastupa pred svojom publikom, a Studentski Centar osvaja kup. :)


Nakon toga nastavljamo da radimo i rastemo, snimamo reklame, fotografišemo nekretnine, fotografišemo i prvu svadbu, a odmah potom i drugu. 2023. godinu završavamo fenomenalnim koncertima na Trgu Nezavisnosti u Podgorici.





Moje fotografije sa Podgoričkog bazara se redovno objavljuju na zvaničnim stranicama glavnig grada.









U prethodnoj godini očekivanja su premašena, oprema se pokazala kao pun pogodak.



I da ne zaboravim, sredinom Novembra sam trčao svoju treću trku na 5km. Naravno ni ovaj put nisam pobijedio 😆, ali moj najbolji rezultat na toj distanci je gotovo izjednačen.

No comments