Rekreativna tura kroz Komane

Pozdrav prijatelji, bajkeri!

Vidim da je kroz moje selo Komani sve više aktuelna tura sa kojom izlazite na Bandiće a potom možda idete i do Spuža.

Ja sam napravio jednu rekreativnu turu kroz ovo moje selo, ali sam koristio neke meni znane trase za koje sam vidio preko strava mapa da se malo ili uopšte i ne koriste. Ono što mnogi od vas ne vide kada gledate mape preko strave je nizbrdica do luga a potom i uzbrdica na koju svakog vikenda prođe neko gurajući bicikla i pitajući nas ili komšije da li da se vrati nazad ili su Bandići "blizu" :D. Bandići jesu blizu, ali gore vam je da idete nazad nego da nastavite tim putem. Elem, moja turica zaobilazi taj težak teren, blažim usponom se ide do visočije tačke nego što je najviša tačka na ovom prvobitnom usponu, a potom se skreće uličicom koja se spušta do groblja i stare škole sa te druge strane i potom ponovo možete nastaviti ka Bandićima standardnom trasom. Nadam se da vam se sviđa moja ruta.

https://www.strava.com/routes/2710467337547369108


Na slici možete vidjeti ljubičastom bojom glavni seoski put, narandžastom bojom put kojim biciklisti najčešće voze i zelenom bojom put koji se prema strava aplikaciji uopšte ne koristi.
Inače ne znam zašto, ali na google mapama fali dio ovog puta koji je zelene boje i možda je i to jedan od razloga zbog čega ga niste ni uzimali u obzir da tuda vozite.
Dobru vožnju vam želim!

No comments